Farmářské a řemeslné trhy_19. října od 8:00 do 16:00

FARMÁŘSKÉ A ŘEMESLNÉ TRHY KDYNĚ

Rádi bychom Vás pozvali na další farmářské a řemeslné trhy ve Kdyni.

Těšit se můžete na tyto prodejce:

* Od Macháčků - dobroty z ovoce a zeleniny - džemy, marmelády, sirupy, pečené čaje, delikatesy k masu a mnoho dalších dobrot. Vyráběné podle originálních receptur, tradičních postupů a zdravého rozumu. Držitelé ocenění Regionální potravina

* Minimlékárna Tomáš Weber - poctivé domácí mléčné výrobky. Už jste zkusili kefír, tvaroh, sýr, které nejenže úplně jinak chutnají než supermarketový výběr, ale taky o mnoho déle vydrží!

* Ekofarma Valtířov přiváží už tradičně domácí vejce, brambory, zeleninu, pěstují ekologicky a mají certifikát bio.

* Maminčiny dobroty rodinná firma vyrábějící lahodné sirupy, džemy, marmelády, hořčice a jiné zeleninové a ovocné pochoutky.

* Farma Spůle - mladí sympatičtí hospodáři jsou našim trhům, jako většina prodejců, věrní a přivážení vynikající sýry a mléčné kozí a kraví výrobky.

* Václav Ulm se svojí paní vám přichystali voňavé koření. České i ze světa. Začínali s kořením ze své zahrádky, když procházíte kolem stánku, voní už z dálky.

* Chilli Náčelník rozbije svůj vigvam s pikantním zbožím také už tradičně. Neváhejte a přijďte na jeho legendární sušené maso, zeleninové omáčky ke steakům, pražená pikantní semínka a jiné dobroty.

* Rodinná sýrárna JAROV a paní Jindřiška Jandečková nabízí lahodné sýry a příběh o tom, jak se sen mění ve skutečnost, z její sýrárny udělali vyhledávané místo. Jsme rádi, že váží cestu až k nám do Kdyně.

* Kavárna Esence se svými skvělými zákusky se trhů účastní také od začátku. Díky všem, kteří chodíte na výbornou kávu a lahodné dezerty. Když se chvíli zdržíte, na vlastní oči uvidíte, že tento stánek se musí zásobovat i třikrát za den.

* Zeos lahůdky & catering - paní Laďka Khásová rozvoní náměstí svým slaným studeným občerstvením - bramborové placky, chlebíčky a jiné dobroty jsou už také tradiční součástí našich trhů.

* Jakubova Dílna jsme potěšeni, že nebude chybět ani pan Jakub Hruška, který nabízí originální ručně vyrobená prkénka do kuchyně, soustružené misky, pohárky, originální otvíráky na pivo a jiné praktické věci. Když se Kuby zeptáte, určitě vám ukáže zajímavá videa ze své dílny a k tomu povypráví něco o své práci, která je mu velkým koníčkem.

* Kovárna Kamýk - domácí králíci, ovoce, med

* Včelařství Prokeš - med a medové zboží konečně také ve Kdyni!

* V presu - rodinná farma ze Zadní Třebáně a jejich vlastnoručně lisované oleje.

* Šárka Rajtmajerová a její kouzelný barevný svět, který z látky a nití vytvoří oblečení, tašky, hračky, dekorace. Paní Šárku ve stánku potkáte s jehlicemi v ruce, úsměvem od ucha k uchu, v těsném sousedství neméně usměvavé a zajímavé paní Lenky Sojkové, alias

* Mýd Lenka - ekologická přírodní kosmetika ze Šumavy. Už jste vyzkoušeli mýdla, šampony, deodoranty nebo třeba úžasný malinový balzám na rty? My jsme ho chtěli sníst, ale je opravdu jen na rty!

* Svět Babů a jeho tvůrkyně, víla Anet Baarová Ptáčníková, nachystá jako na všech předchozích trzích šperky ze dřeva, minerálů, háčkované hračky, dekorace a svíčky. Vlastnoručně vyrobené.

* Keramika pod hrází a manželé Šulcovi jsou už také naše stálice. Hrnky, misky, svícni, užitkovou keramiku - to vše najdete u Šulcových.

* pan Daniel Koranda přiveze proutěné zboží a vše, co si chcete při podzimu zasadit do zahrady, aby to zjara ožilo.

V rámci trhů si můžete od 10h do 12h a od 13h do 15h poslechnout také harmonikáře.

Trhy připravuje Městské kulturní středisko ve Kdyni.

Délka akce: 200 minut
Rok výroby: 2021

Informace o akci a jejím konání